Kilka słów o odżywianiu

Wśród poradników dzisiaj można znaleźć wiele, bardzo ciekawych propozycji, które zaciekawią nie jedną osobę. Tak, dzisiaj można otrzymać wiele książek opowiadających o fikcyjnej fabule. Ale może czasem warto je odłożyć i zagłębić się w inną tematykę, bardziej poważną? Czasem poszukujemy odpowiedzi na wiele swoich pytań, a nie zdajemy sobie tak do końca sprawy, że mamy je na wyciągnięcie reki. Wystarczy tylko bowiem, że sięgniemy po książki, jakie co jakiś czas ukazują się na rynku, a zostaniemy bardzo mile zaskoczeni. Tym razem Hanna Stolińska zaprasza do czytania “Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania” (https://www.taniaksiazka.pl/zaklamane-jedzenie-obalamy-mity-zdrowego-odzywiania-hanna-stolinska-p-1281866.html).

Zdrowe jedzenie

Dzisiaj na temat zdrowego jedzenia mówi się bardzo dużo. W sumie nie ma się czemu dziwić, bo dzisiejsze społeczeństwo ma do czynienia z wieloma niezdrowymi składnikami, które nie są korzystne dla naszego organizmu. Ale czy wszystkie zdrowe składniki są tak naprawdę zdrowe? Czy nie czai się w nich coś szkodliwego, co niekorzystnie będzie wpływało na nasz organizm? Warto się tego dowiedzieć. tak, zdrowe posiłki są czymś naprawdę cennym i trzeba je jeść. Ale nie dajmy się zapędzić w kozi róg, ponieważ ktoś coś powiedział, że to jest na pewno zdrowe. Hanna Stolińska postanawia obalić pewne mity. Nie tylko pisze o korzyściach, jakie przynosi zdrowe jedzenie, ale bez żadnych oporów opisuje również minusy wielu zdrowych składników, jakie dzisiaj polecane są nawet przez znane osoby. Autorka to propagatorka zdrowego żywienia, dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Doświadczenie. Jak więc widać ma odpowiednią wiedzę z którą chętnie dzieli się ze swoimi czytelnikami.

Kulinarny świat

Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania” to książka, która naprawdę obala mity. To przewodnik po świecie kulinarnym, gdzie dowiemy się co warto jeść, a na co naprawdę mieć przymrużone oko. Czym są tak naprawdę popularne w ostatnich czasach super foods? Czy mają one naprawdę tak wiele zalet? A jakie są minusy z ich stosowania? Czym jest olej kokosowy? Jak się go pozyskuje i jakie ma on składniki odżywcze? Soja – tyle się o niej mówi dobrego. Może czas powiedzieć o niej coś bardziej negatywnego? Coś co raz na zawsze pokaże, że nie wszystko ma na nasz organizm taki zbawienny wpływ? Może nie wszyscy będą zgadzali się z teoriami Hanny Stolińskiej, ale warto je poznać, aby być pewnym z jakim jedzeniem mamy na co dzień do czynienia na swoich talerzach. Cas rozprawić się z mitami.

Ludzie zdjęcie freepik - pl.freepik.com